kabalen.no

Bruker du mobilen? Prøv vår nye Android app!
Kabal App Android

7'er kabal regler

7’er kabal er svært sannsynlig den mest populære kabal tilgjengelig. Kabalen har blitt så populær at ordet "kabal" på mange språk henspiller direkte til 7’er kabal. Formålet med kabalen er å samle alle kortene i de fire grunnbunker.

Opplegg
Kabalen er delt inn i tre områder. Kortstokken finnes i øvre venstre hjørne og kortene fra kortstokken kan både bli spilt inn i byggestablene eller grunnbunkene. De sju byggestabler ligger sentralt i opplegget, og er i begynnelsen av kabalen lagt ut slik at den første byggestabel inneholder ett kart, den andre inneholder to kort, den tredje inneholder tre kort, og så videre. Det øverste kortet i hver stabel vender med billedsiden opp, mens resten plasseres med billedsiden ned. Øverst til høyre er de fire grunnbunker - Grunnbunkene er i begynnelsen av spillet tomme, og bygges gjennom spillet opp kortene i hver av de fire fargene fra ess til konge.

Kabalregler
Bygg grunnbunkene opp i farger fra ess til konge. I byggestablene kan det bygges i synkende rekkefølge av vekslende farger. Både enkeltkort og hele sekvenser av kort bygget synkende rekkefølge og skiftende farger kan flyttes mellom ulike stabler. Når et kort med billedsiden ned blir fritt, blir det snudd slik at billedsiden kommer opp og kortet kan spilles som alle andre kort i kabalen. Hvis det ikke er noe kort i en byggestabel, kan bare en konge flyttes dertil. Kortene i kortstokken kan snus, slik at hvert tredje kort blir fritt, og kan spilles inn i byggestabler eller grunnbunker. Når kortstokken er tom, kan hele bunken snus, og spillet fortsettes. Det kan spilles inntil det ikke er mulig å flytte flere kort. Bare hvis alle kortene er samlet i de fire grunnbunker er kabalen gått opp.

Kabalstrategi
En mulig strategi for enklere å få kabalen til å gå opp, er å ikke spille kort fra kortstokken, medmindre det gir en mulighet til å snu et kort eller gir en mulighet til å flytte et kort til en grunnbunke. En annen strategi er å prøve å snu kortene i de større byggestabler først, da dette kan øke antall kort i kabalen, og dermed antallet av mulige trekk. Selv med den rette strategien, er det ikke hver runde av 7’er kabal som vil gå opp, men du vil ha en bedre suksessrate.

Legg kabal online...

Er du glad i å legge kabal? Om du liker en kabal som 7'er kabal, så er alle våre andre spill i kategorien kabal sikkert også noe for deg.