kabalen.no

Bruker du mobilen? Prøv vår nye Android app!
Kabal App Android

Baronessen regler

Baronessen kabal er en veldig enkel kastekabal, som ligner på en krysning mellom Idiotkabalen og Pyramidekabalen. Par med summen 13 elimineres til Avfallshaugen, og kabalen har gått opp når alle kortene er eliminert.

Opplegg
Baronessen kabal er delt opp i tre områder. De fem Byggestabler ligger sentralt. Når spillet begynnes, finnes ett kort i hver Byggestabel med bildesiden opp. Kortstokken er plassert til venstre og inneholder alle kortene som ikke er i spill ennå. På høyre side finnes Avfallshaugen. Her legges alle kortene som elimineres fra kabalen.

Kabalregler
Kortene elimineres ved å danne par som sammen gir summen 13 - ess teller her 1. Konger elimineres fra spillet på egenhånd. Kort spilles automatisk fra Kortstokken, slik at det alltid er minst fem kort i spill i Byggestablene. Hvis en Byggestabel er tom, kan et hvilket som helst toppkort fra en annen Byggestabel flyttes hit. Når det ikke finnes flere muligheter for å eliminere kort fra Byggestablene, og når det er minst ett kort i hver Byggestabel, kan det spilles kort ut fra Kortstokken - ett kort i hver av de fem Byggestabler.

Kabalstrategi
Det gir det beste utgangspunktet for at kabalen skal gå opp, hvis kortene kan elimineres på en slik måte at Byggestabler konsekvent tømmes for kort.

Legg kabal online...

Er du glad i å legge kabal? Om du liker en kabal som Baronessen, så er alle våre andre spill i kategorien kabal sikkert også noe for deg.