kabalen.no

Bruker du mobilen? Prøv vår nye Android app!
Kabal App Android

Blomsterhagen regler

Blomsterhagen er en kabal som krever en god del planlegging, men som går ganske ofte opp hvis den legges med riktig strategi. Kabalen har gått opp, når alle de fire Grunnbunkene en bygd opp i sine respektive farger fra ess til konge.

Opplegg
Blomsterhagen kabal er delt inn i tre områder. Seks byggestabler symboliserer blomsterhagen og ligger sentralt i opplegget. I begynnelsen av kabalen legges kortene opp, slik at hver stabel inneholder seks kort, alle med bildesiden opp. Reservekortene er plassert i bunnen av opplegget, og symboliserer blomsterbuketten. Buketten inneholder i begynnelsen av kabalen 16 kort, som alle er spillbare med bildesiden opp. Øverst i opplegget er de fire Grunnbunker. Grunnbunkene er i begynnelsen av spillet tomme og som kabalen legges, bygges bunkene opp i sine respektive farger fra ess til konge.

Kabalregler
Alle kort som ligger på topp i en Byggestabel, og alle kortene fra Reserven, er spillbare. Bare ett kort kan flyttes om gangen. Byggestablene bygges med kort i synkende rekkefølge - kortenes farge spiller ikke noen rolle. Et spillbart kort kan flyttes til den respektive Grunnbunke når verdien av kortet på toppen av Grunnbunken er een mindre enn kortets verdi. Spillbare esser kan flyttes direkte til Grunnbunkene. Kabalen er gått opp når alle kortene i spillet er flyttet til Grunnbunkene.

Kabalstrategi
I denne kabalen et det en fordel å ha så få kort som mulig i Byggestablene. Des flere kort det er i hver Byggestabel, des vanskeligere er det å få kort som er lenger ned i bunkerne i spill. Samtidig er det en stor fordel om en eller to av byggestablene kan være helt tømt for kort før det er spillet for mange kort ut av Reserven.

Legg kabal online...

Er du glad i å legge kabal? Om du liker en kabal som Blomsterhagen, så er alle våre andre spill i kategorien kabal sikkert også noe for deg.