kabalen.no

Bruker du mobilen? Prøv vår nye Android app!
Kabal App Android

Canfield regler

Canfield er en kabal som opprinnelig var nesten umulig å få til å gå opp, men på grunn av ulike lettelser av reglene i løpet av årene, kan kabalen nå ofte vinnes med rett strategi. Målet med Canfield kabal er å flytte alle kortene til grunnbunker.

Opplegg
Det er fire områder i kabalen. Byggestablene er plassert nede til høyre. Det er fire byggestabler i kabalen, og hver stabel inneholder ett kort i begynnelsen av spillet. Kortstokken ligger øverst til venstre. Fra kortstokken snus tre kort om gangen, slik at de får bildesiden opp. Det øverste av disse tre kortene kan spilles inn i kabalen, og flyttes til enten en grunnbunke eller en byggestabel. Når alle kortene i kortstokken er snudd, kan hele kortstokken snus igjen og spillet fortsette. Reservehaugen består av 13 kort. Det øverste kortet i reservehaugen har bildesiden opp og kan bli flyttet til en byggestabel eller en grunnbunke. Grunnbunkene finnes i øverste høyre side av kabalen. Startverdien i grunnbunkene bestemmes av et tilfeldig trukket kort som flyttes som det første kort til en grunnbunke. Dette kortet bestemmer også startverdien for de andre tre grunnbunker.

Kabalregler
Et kort kan flyttes til en byggestabel, om den har en annen farge og verdi én mindre enn det øverste kortet i bunken. Dette gjelder så vel kort fra byggestabler, kortstokken som fra reservehaugen. Hele byggestabler kan legges sammen og dermed skape en tom byggestabel, mens deler av en byggestabel ikke kan flyttes. Bare kort fra reservehaugen kan plasseres i en tom byggestabel. Dersom reservehaugen er tom, kan et kort fra kortstokken dog flyttes til en tom byggestabel.

Kabalstrategi
En god strategi for å få kabalen til å gå opp er å få alle kortene fra reservehaugen spillet inn i kabalen så fort som mulig. Hvis dette lykkes, må kortene fra kortstokken spilles nøye ut, slik at kun kort som åpner for ytterligere bevegelser eller som gir tomme byggestabler, spilles ut.

Legg kabal online...

Er du glad i å legge kabal? Om du liker en kabal som Canfield, så er alle våre andre spill i kategorien kabal sikkert også noe for deg.