kabalen.no

Bruker du mobilen? Prøv vår nye Android app!
Kabal App Android

Edderkoppkabal regler

Edderkoppkabal legges vanligvis med to kortstokker. Kabalen er svært utfordrende, og både hell og dyktighet er nødvendig hvis edderkoppkabal skal gå opp. Formålet med kabalen er å sortere alle kortene i de fire fargene fra konge til ess.

Opplegg
Kabalen er delt inn i tre områder. Kortstokken finnes i øvre venstre hjørne og kortene fra kortstokken spilles inn i byggestablene som spillet skrider frem. De ti byggestabler ligger sentralt, og i begynnelsen av kabalen er kortene lagt ut, slik at det er fire stabler med seks kort og seks stabler med fem kort. Det øverste kortet i hver stabel vender billedsiden opp, resten av kortene har billedsiden ned. Øverst til høyre i kabalen er det åtte grunnbunker - Grunnbunkene er i begynnelsen av spillet tomme. Når en hel sekvens i samme farge er bygget opp fra konge til ess, elimineres sekvensen til en grunnbunke. Kabalen er gått opp når kortene er eliminert til de åtte grunnbunker.

Kabalregler
I byggestablene kan det bygges i fallende rekkefølge uavhengig av fargen på kortene. Det øverste kortet i hver byggestabel og sekvenser av kort i samme farge kan flyttes til andre stabler. Hvis det ikke er noe kort i en byggestabel, kan et hvilket som helst frittliggende kort eller en sekvens av kort i samme farge flyttes til stabelen. Når det ikke lenger er mulig å foreta flere trekk, spilles det et kort fra kortstokken på hver av de åtte byggestabler. Legg merke til at det ikke er lov med byggestabler uten kort når du spiller kort fra kortstokken. Når en hel sekvens av kort i samme farge fra konge til ess er bygget, elimineres det fra kabalen. Kabalen har gått opp når alle kortene er sortert i rekkefølge i samme farge fra konge til ess, og dermed eliminert fra spillet.

Kabalstrategi
Forsøk på å bygge så mange sekvenser i samme farge som mulig og prøv å bygge så mange sekvenser som mulig før du spiller nye kort fra kortstokken. Begynn alltid med å bygge sekvenser med kort av samme farge, og bygg deretter sekvenser med kort av så høy verdi som mulig. Forsøk også å skape byggestabler uten kort. Dette er viktig når kortene skal sorteres i sekvenser av samme farge. Vanligvis er dette en kabal hvor det er en stor fordel å bruke «angre muligheten» for å prøve ut forskjellige måter å finne den beste veien videre.

Legg kabal online...

Er du glad i å legge kabal? Om du liker en kabal som Edderkoppkabal, så er alle våre andre spill i kategorien kabal sikkert også noe for deg.