kabalen.no

Bruker du mobilen? Prøv vår nye Android app!
Kabal App Android

Idiotkabalen regler

Idiotkabalen er en rask, veldig enkel og flaks-basert kabal. Formålet med kabalen er å eliminere alle kortene med unntakelse av essene.

Opplegg
Kabalen er delt inn i tre områder. Kortstokken finnes i øvre venstre hjørne og inneholder alle kort som ennå ikke er i spill. De fire byggestabler ligger sentralt i kabalen, og er begynnelsen av spillet tomme. Øverst til høyre er avfallshaugen - her legges alle kort som er eliminert fra spillet. Idiotkabalen begynnes ved at et kort fra kortstokken legges på hver av de fire byggestabler.

Kabalregler
Det øverste kortet i hver byggestabel ligger fritt. Alle frie kort som har samme farge og lavere rang enn et av de andre tre frie kort kan elimineres til avfallshaugen. Hvis det siste kort elimineres fra en byggestabel, er det en fri plass. Ethvert fritt kort kan flyttes til en fri plass. På ethvert tidspunkt kan det flyttes kort fra kortstokken, slik at det igjen legges et kort fra kortstokken i hver av de fire byggestablene. Kabalen har gått opp når alle kortene bortsett fra essene er eliminert og de fire esser ligger igjen i hver sin byggestabel.

Kabalstrategi
Forsøk på å skape frie plasser når du har muligheten, og benytt gjerne anledningen til å angre et trekk, hvis du finner en bedre potensial sekvens av bevegelser. Selv med en slik strategi er dette en kabal som sjeldent går opp. Idiotkabalen går dog for å være hyggelig tidsfordriv, der et enkelt spill er raskt overstått, og hvor det er et minimum av strategisk tenkning involvert.

Legg kabal online...

Er du glad i å legge kabal? Om du liker en kabal som Idiotkabalen, så er alle våre andre spill i kategorien kabal sikkert også noe for deg.